Aanloop en kerst in Melbourne
Door: timmartens
Blijf op de hoogte en volg Tim
01 Januari 2011 | Australië, Melbourne
Er is een hoop gebeurt en ondernomen sinds het laatste verhaaltje wat ik hiet op de site heb geplaatst. Ik zal het proberen alles te vertellen maar er geen hele lap teks van te maken.
Na mijn laatste verhaal hebben we een aantal dingen gedaan. We zijn naar een sportbar geweest waar het lekker druk en gezellig was. Het voordeel was ook dat het bier relatief geodkoop was, namelijk $ 5,00 voor een halve liter, wat normaal toch een stukje duurder is.
Op Maandag 20 december ( 2010 ) zijn we “Jugs” gaan drinken vlakbij Queen Victoria market. Na wat zoeken hebben we het drink kot gevonden en hebben we ons uitgeleeft. Ook kwamen we er achter dat deze kroeg niet heel bekend is aangezien heel veel locols deze niet kennen terwijl het bier toch spot goedkoop is ( voor australische begrippen, namelijk $ 5,00 voor 1 liter ). Gelukkig werd ik de volgende dag behoorlijk fit wakker.
Op de dinsdag en woensdag heb ik eigenlijk weinig gedaan behalve een beetje rond gehangen en even de stad van Melbourne onveilig gemaakt. S’avonds hebben we met zijn alle gegeten want we moeten toch op de kosten letten en met meerdere kun je goedkoop een hele lekker maaltijd maken.
Donderdag zijn we met ze alle naar het centrum van Melbourne gegaan waar we uiteindelijk zijn beland in de sportbar The Turff waar het lekker druk was en waar we een goedkoop biertje konden kopen. Uiteindelijk is het nog een late avond geworden en heb ik de volgende dag maar weer eens heerlijk uitgeslapen.
Voor de kerst hebben we besloten om maar te gaan BBQ-en ondanks dat het weer nog niet helemaal supper was. Alle voorbereidingen zoals inkopen hebben we de dag voor kerst gedaan aangezien alle winkels met kerst dicht zijn.
Op kerst dag zijn we rond 13.00 uur richting de openbare BBQ gelopen welke hier in Australie voldoende aanwezig zijn. Aangezien hier iedereen de BBQ weer netjes achterlaat na het gebruik ervan kun je deze goed gebruiken als backpacker. Maar goed daar aangekomen bleek dat meerdere mensen op het zelfde idee waren gekomen. Met een beetje medewerking van alle mensen hebben we allemaal gebruik kunnen maken van de BBQ en een heerlijke maaltijd kunnen bereiden. Hierbij moet ik alle eer geven aan Jaap de Kroo aangezien deze de hele middag achter de BBQ heeft gestaan en zijn uiterste best heeft gedaan om ons te voorzien van een lekker kerst maal.
Na het kerst maal hebben we besloten om op stap te gaan in Chapelstreet aangezien we hadden gehoord dat je daar goed op stap kon gaan. Aangezien we niet helemaal wisten hoe we moesten lopen hebben we, waarschijnlijk wel een kleine om weg, na ongeveer 30 min. Chapelstreet bereikt. Daar aangekomen blijkt alles dicht te zijn op kerstdag dus hebben we heel dat eind voor nix gelopen. Wij maar met de tram, die wij als nederlanders toch gratis mogen gebruiken denken wij, terug gegaan naar St kilda. Dit is namelijk de wijk waar we verblijven. Daar aangekomen zijn Nick en ik terug gelopen naar het hostel en is de rest nog even naar de Mc donalds gegaan.
Thuis aangekomen raakte ik ingesprek met mijn kamergenoten welke naar een bar zouden gaan welke dicht bij het hostel was en of ik geen zin had om mee te gaan. Heb ik uiteindelijk toch maar besloten om mijn kamergenoten wat beter te leren kennen dus ik mee naar de bar. De bar bleek wel heel dichtbij te zijn, namelijk bij de buren. Daar aangekomen loop ik de groep die naar de Mc donalds was gegaan tegen het lijf en is het een gezellige avond geworden. Om ongeveer 4.30 uur ben ik maar naar mijn bedje gegaan.
De dag na kerst is net als in Engeland “Boxing day” wat betekend dat alle winkel de uitverkoop starten. Ik als hollander ben ik toch maar even gaan kijken maar ik weet niet wat australiers onder uitverkoop verstaan maar ik vond het nogsteeds allemaal te duur dus heb uiteindelijk nix gekocht.
S’avonds hebben we het resterende vlees van de kerst maar opgemaakt op de BBQ. Ook zijn er 2 vrienden van Hanno en Jaap bijgekomen wat relaxte kerels zijn waar je goed mee kan lachen.
Uiteindelijk was de BBQ niet echt geslaagt omdat er nogal veel wind stond en de temperatuur snel naar beneden ging. Omdat iedereen het wel genoeg had gegeten is er besloten om in het Coffee Palace een biertje te gaan drinken wat is uitgelopen op een leuk feestje waarbij we Marloes hebben leren kennen. Het feestje hebben we net als de dag ervoor beeindigd bij de buren.
Aangezien de laatste twee dagen al behoorlijk zwaar was had ik besloten om niet als de rest de hele avond Jugs te gaan drinken net als vorige week maar om naar het casino te gaan. Het casino genaamd Crown wordt ook ieder jaar de Aussie millions gehouden wat een groot poker toernooi is.
Aangekomen bij de kroeg waar ik maar heel even zou blijven en de rest aan de Jugs zou gaan bleek het tussen kerst en nieuwjaar gesloten te zijn. Sommige zijn naar het park gegaan om daar een biertje te drinken en ik ben met een aantal naar het Crown Casino gegaan. Het Crown casino is heeeeeeel erg groot en heeft verschillende verdiepingen. Gelukkig heb ik me kunnen beheersen en heb ik mijn geld maar in mijn zak gehouden. Om een uurtje of 12 heb ik de tram naar huis genomen en ben ik toch maar een vroeg mijn bedje in gegaan.
Op de 28ste december ( 2010 ) hebben Nick en ik de huurauto opgehaald. Met de huurauto zijn we “the Great Ocean Road” gaan doen. In totaal hebben we dit met 9 personen gedaan en twee auto’s.
Nadat we allemaal onze spullen hadden ingeladen zijn we rond 11.30 uur richting Geelong gereden waar de befaamde weg zou beginnen. Onderweg heb ik mijn eerste kilometers aan de verkeerde kant van de weg ( in australie rijdt men links) ook achter mijn kiezen wat toch even wennen is.
Aangekomen in geelong zijn we elkaar even kwijt geraakt doordat we in onze eerste file in Australie reden. Bij Anglesea hebben we elkaar weer ontmoet en zijn daarna begonnen aan de befaamde weg.
Maar aangezien het al laat is ga ik het hierbij laten en nog wat eten en beloof ik om het verhaal zo spoedig mogelijk te vervolgen.
14 Januari 2011 - 20:05
Monique & Jülf:
Hi mr. Martee!
Hier even een berichtje uit het kletsnatte Nederland. Als ik je berichtgeving zo lees vermaak jij je opperbest. Blij om te horen. Hopelijk blijf je een beetje uit de buurt van de overstromingen daar in Queensland. Heel veel plezier daar en eh....blijf schrijven!
Gr. Monique & Jülf -
18 Januari 2011 - 08:01
Rein Thijssen:
Hoi Tim,
Het is pas het eerste verslag wat ik van je lees. Volgens mij geniet je volop. Ben benieuwd hoe de reis verder verloopt. Ga je nog klussen, om wat bij te verdienen, of blijf je het zolang mogelijk uitzingen met je spaarpot.
Veel plezier een blijf gezond.
Groet Rein